MALI SERVIS FILTRI Škoda Octavia II 1.9TDI Filtron

MALI SERVIS FILTRI SKODA OCTAVIA II (1Z5) 1.9 TDI 77KW tip motorja BJB, BKC, BLS, BXE; model od 09.2004 – 12.2010.

Garnitura vsebuje filtre blagovne znamke Filtron (filter olja + filter zraka + filter kabine ogljen + filter goriva) ter podložko.

Ob menjavi potrebujete 4,3l motornega olja.

MALI SERVIS IN REDNA MENJAVA FILTROV

Mali servis je pravzaprav menjava vseh filtrov. Filtri za mali servis so zelo pomembni za delovanje motorja ter vozila. Kdor misli, da zamenjava filtrov ni potrebna ali da je celo nepomembna, se moti. Vsak filter v vozilu namreč opravlja svojo funkcijo. Vsak filter skrbi za delovanje celote. Mali servis načeloma vsebuje štiri filtre: filter olja, filter zraka, kabinski filter in filter goriva. So pa tudi izjeme. Nekateri bencinski motorji recimo nimajo filtra goriva za zamenjavo, tak filter je označen z Life-time. Nekatera vozila imajo 2 kabinska filtra, ne samo enega. Nekateri filtri imajo senzorje, nekateri so brez. Filtri kabine so lahko navadni, ali so ogljeni, najnovejši so bioaktivni. Pri vsakem rednem servisu se mora poleg malega servisa narediti tudi pregled vozila. V pregledu vozila se poleg naročenega malega servisa pregledajo vsi sklopi: delovanje žarnic, metlic brisalcev, stanje in obraba pnevmatik, obraba zavor, pregled podvozja in podobno.

PODROBNEJE O FILTRIH ZA MALI SERVIS

Filter olja. Ta skrbi za delovanje motorja. Ohranja motorno olje čisto. Z redno menjavo le tega filtra podaljšamo življenjsko dobo motorja vozila. Redna menjava pomeni enkrat letno, četudi nismo naredili veliko kilometrov. Ob zamenjavi motornega olja se zamenja tudi oljni filter. V oljnem filtru se med uporabo, med vožnjo, naberejo razne nečistoče: prah, saje, razni kovinski delci  in podobno.

Filter zraka. Imenujemo ga tudi zračni filter. Ta filter čisti smeti v zraku. S tem ščiti motor pred poškodbami.

Kabinski filter. Tu lahko izbiramo med tremi različnimi: navadni kabinski filter (bele barve), ogljeni kabinski filter z aktivnim ogljem (temno sive barve) in FP – antibakterijski kabinski filter (rumeno zelene ali modre barve). Kabinski filter, ki je navaden in bele barve, uporabljajo le še nekatera starejša vozila. Temno sivi – ogljeni kabinski filter z aktivnim ogljem je najbolj pogost v uporabi pri vseh novejših vozilih.

Filter goriva. Ta se pri dizelskih motorjih zamenja ob menjavi olja. To je običajno enkrat letno. Pri bencinskih motorjih se le ta zamenja pri vsakem drugem ali celo tretjem servisu, odvisno od proizvajalca in tipa motorja v vozilu. Nekateri bencinski motorji nimajo filtra za menjavo oziroma imajo Life-time filter, tega ni potrebno zamenjati.

1111A 650/1 139/2 973/3

Teža 5 kg
Blagovna znamka akumulatorja

Škoda

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Škoda - Octavia 2004-2009
Škoda - Octavia 2009-2013
NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.