MALI SERVIS FORD C-MAX (DM2) Original 1.8TDCI

tip motorja KKDA/KKDB moč motorja 85KW

Mali servis za vaš avto

Kaj je mali servis?

Vsi lastniki, vozniki in uporabniki vozil se srečujemo s vprašanjem vzdrževanja, servisiranja in popravil.

Tako se pojavijo izrazi, kot so:
• servis,
mali servis,
• veliki servis,
• servis avtomatskega menjalnika.

Mali servis imenujemo zamenjavo motornega olja in filtra olja, oziroma vseh filtrov.

Kaj je potrebno zamenjati pri malem servisu?

Mali servis predvideva zamenjavo naslednjih avtodelov:
• motorno olje, ki mora biti obvezno označeno s pravimi normativi in specifikacijo,
• filter olja,
• podložka za vijak izpusta motornega olja.

Kje najdemo podatke, kaj zamenjati pri velikem servisu?

V servisni knjižici je običajno zapisano vse pomembno za vzdrževanje avtomobila.
Če ne najdemo podatkov, se obrnemo na svojega serviserja.

Mali servis in zamenjavo opisanih rezervnih delov je potrebo izvršiti točno po navodilih proizvajalca.

Kdaj se mora izvesti mali servis?

Mali servis je potrebno izvršiti po prevoženih kilometrih ali po določenem časovnem obdobju (vedno, kaj je prej). Zamenjava se praviloma izvede nekaj kilometrov pred ali časovno nekaj časa pred intervalom. Mali servis se mora izvesti na vsakih prevoženih 15.000 kilometrov ali po obdobju enega leta – oziroma kaj nastopi prej.Izvršiti ga je potrebno tudi v primeru, če smo v enem letu prevozili manj kilometrov (primer 3.000 km).

Kako izbrati avtodele, ki so potrebni za veliki servis?

Vedno je najbolj varno uporabiti originalne rezervne dele – avtodele. Na trgu je tudi veliko avtodelov za mali servis, ki so enakovredni originalnim avtodelom. V veliko primerih so taki enakovredni nadomestni rezervni deli uporabljeni tudi pri prvi vgradnji ob izdelavi novega avtomobila.

Kako in kje izvesti veliki servis?

Vsako zahtevno delo na motorju vedno zaupamo strokovno usposobljenim avtomehanikom ali serviserjem.
Mali servis spada med precej zahtevna avtomehanična servisna dela, zato nikoli ne priporočamo izvedbe v lastni režiji.

MALI SERVIS FORD C-MAX (DM2) Original 1.8TDCI

A1154 546.1 372.1 815.6 176.090

Teža 5 kg

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.