Opis

Motorno olje MOTUL SPECIFIC CNG/LPG, 5W-40, 5L C3,  Motul Serija: SPECIFIC
Viskoznost: 5W-40
Specifikacije: ACEA C3, API SN, API CF
Normativi: BMW Longlife-04      Motorno olje za vozila na plin!

Motorno olje in menjalniška olja: Kakšne so zahteve

Motorno olje je kot kri Vašega vozila, torej pozorno preberite spodnji članek

Zahteve za menjalniška olja

 

 • mazanje, strižna stabilnost maziva, primerna zaščita pred obrabo tako komponent menjalnika kakor tudi tesnila, sredstva proti penjenju, kontrola temperature, zaščita pred korozijo, nosilnost, preprečevanje tvorjenja izjed (Pitting), razpršitev, neobčutljivost na tesnila, metalne delce, mešanje z ostalimi mazivi,
 • prestavljanje in sinhronizacija, 
 • preprečevanje hrupa med prostim tekom in pogonom, tihi tek pri visokih in nizkih temperaturah, obratih in obremenitvi,
 • podaljševanje intervala menjave maziva pomeni naraščajoče zahteve po olju, to pomeni, da ostane funkcionalnost skozi celotno obdobje uporabe enaka, visoka termična in oksidativna stabilnost za dolgo možnost uporabe in optimirano razmerje trenja za zmanjšanje izgub energije,
 • hladen zagon – možnost zagona brez obrabe pri nizkih temperaturah.

 

<slika>

Olja za avtomatske menjalnike (ATF)

 

ATF so specialna maziva s posebnimi in visokimi zahtevami za uporabo pri avtomatskih menjalnikih. Še posebej so pri tem pomembne dobre kemijske lastnosti viskoznosti/temperature, visoka stabilnost oksidacije in strižnosti, odlične lastnosti pene in zmožnost odvajanja zraka, EP-lastnosti ter definirana lastnost trenja. Poleg posebnih osnovnih olj so ATF-olja sestavljena iz različnih aditivov, brez katerih zahteve ne bi bile izpolnjene. Da bi preprečili zamenjavo motornih olj, so olja za avtomatske menjalnike obarvana rdeče.

 

Zahteve za olja v avtomatskih menjalnikih

 

 • prenos moči na bok zobnika v pretvorniku (Variator CVT),
 • mazanje med seboj dotikajočih se delov (valjčni in drsni ležaj, planetna gonila, prosti tek),
 • zaščita pred korozijo, obrabo, oblogami, peno,
 • uporaba posebne torne lastnosti sklopke in zavore za komfortno prestavljanje in prenos moči,
 • skladnost s tesnili, tako da elastomeri ne postanejo krhki, se ne skrčijo ali se omehčajo, 
 • optimalna viskoznost za hladen zagon in delovanje v vročem, 
 • hlajenje menjalnika od znotraj preko prenosa toplote na ohišje menjalnika ali ločen hladilnik olja, 
 • visoka oksidacijska stabilnost in obstojnost na staranje za dolg retenzijski čas. 

Motorno olje MOTUL SPECIFIC CNG/LPG, 5W-40, 5L C3

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Podrobno o GARANCIJI
Podrobno o VRAČILU

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Motorno olje MOTUL SPECIFIC CNG/LPG, 5W-40, 5L C3”
100% varen in zanesljiv nakup.
100% garancija na zadovoljstvo.
Hitra odprema in dostava.
Plačilo tudi po povzetju.