Opis

MOST ZADNJI VAG PASSAT ŠKODA SUPERB kr065   1j0500051k  EU   1J0500051K

MOST – prednji in zadnji 

Zadnja prema je samo eden izmed mnogih izrazov. V praksi se za avtomobilski most namreč uporabljajo različni nazivi.  Lastniki vozil, servisni svetovalci, avtomehaniki,  avtokleparji. Vsi uporabljajo različne nazive, najpogostejši so:

 • Prema prednja,
 • Prema zadnja,
 • nosilec vzmetenja,
 • nosilec agregata,
 • most prednji ,
 • most zadnji,
 • pomožni okvir,
 • telo osi,
 • nosilec osi,
 • vzmetna prema.

Vsa poimenovanja so pravzaprav primerna in ustrezna. Mi bomo v nadaljevanju uporabljali izraz most.

Vozilo ima v svoji konstrukciji karoserije pritrjena dva mosta.

Prednjega in zadnjega.

Prednji most praviloma drži prednje obese, vilice in stabilizator.

Vedno je na prednji most pritrjen tudi motor – agregat. Pritrditev je izvedena z nosilci motorja. Ti so izdelani na način, da je med ohišjem nosilca in sredino nosilca oziroma pušo vstavljena guma. Ta prepreči prenos tresljajev motorja na karoserijo in obratno. Nosilci so praviloma v večini primerov izdelani iz aluminijaste zlitine in kombinacije jekla (puše). Nosilci so vez med motorjem – agregatom in karoserijo avtomobila.

Most prednji

Prednji most praviloma drži prednje obese, vilice in stabilizator.

 • Vedno je na prednji most pritrjen tudi motor – agregat. Pritrditev je izvedena z nosilci motorja.
 • Ti so izdelani na način, da je med ohišjem nosilca in sredino nosilca oziroma pušo vstavljena guma. Ta prepreči prenos tresljajev motorja na karoserijo in obratno.
 • Nosilci so praviloma v večini primerov izdelani iz aluminijaste zlitine in kombinacije jekla (puše). Nosilci so vez med motorjem – agregatom in karoserijo avtomobila.
 • Geometrija preme mora biti vedno nastavljena  v tovarniško predpisanih izmerah.
 • Samo na ta način bo avtomobil varen v vseh pogojih med uporabo oziroma vožnjo.
 • Kaj pomeni toga prema?
 • Toga prema pomeni, da je most iz enega kosa brez torzijskih vzmeti

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Podrobno o GARANCIJI
Podrobno o VRAČILU

Škoda - Superb 2002-2008
Škoda - Superb 2008-2013
Volkswagen - Passat 1980-1988 (B2)
Volkswagen - Passat 1988-1993 (B3)
Volkswagen - Passat 1993-1996 (B4)
Volkswagen - Passat 1996-2000 (B5)
Volkswagen - Passat 2000-2005 (B5)
NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MOST ZADNJI VAG PASSAT EU”
100% varen in zanesljiv nakup.
100% garancija na zadovoljstvo.
Hitra odprema in dostava.
Plačilo tudi po povzetju.