MOST ZADNJI  PSA+KAVCIJA 013

Zadnja prema in ostali nazivi

Zadnja prema je samo eden izmed mnogih izrazov.

V praksi se za avtomobilski most namreč uporabljajo različni nazivi.  Lastniki vozil, servisni svetovalci, avtomehaniki,  avtokleparji.

Vsi uporabljajo različne nazive, najpogostejši so:

  • Prema prednja,
  • Prema zadnja,
  • nosilec vzmetenja,
  • nosilec agregata,
  • most prednji ,
  • most zadnji,
  • pomožni okvir,
  • telo osi,
  • nosilec osi,
  • vzmetna prema.

Vsa poimenovanja so pravzaprav primerna in ustrezna. Mi bomo v nadaljevanju uporabljali izraz most. Vozilo ima v svoji konstrukciji karoserije pritrjena dva mosta. Prednjega in zadnjega.

Prednji most

Prednji most praviloma drži prednje obese, vilice in stabilizator.

Vedno je na prednji most pritrjen tudi motor – agregat. Pritrditev je izvedena z nosilci motorja.

Ti so izdelani na način, da je med ohišjem nosilca in sredino nosilca oziroma pušo vstavljena guma.

Ta prepreči prenos tresljajev motorja na karoserijo in obratno. Nosilci so praviloma v večini primerov izdelani iz aluminijaste zlitine in kombinacije jekla (puše). Nosilci so vez med motorjem – agregatom in karoserijo avtomobila.

Zadnji most

Zadnji most ima v večini primerov lahko več funkcij. Zadnji most je pritrjen na karoserijo na zadnjem delu avtomobila.

Zadnji most oziroma zadnja prema je pritrjen na karoserijo z posebnimi vijaki iz jekla z visoko strižno močjo. Na zadnji most so pritrjeni amortizerji, vilice, stabilizatorji, osni kraki, in prečni nosilci.

Konstrukcijska zasnova zadnjega mostu je vedno pogojena s stabilnostjo vozila med vožnjo. Zadnji most ima vedno tudi posebne vijake za uravnavanje in nastavitev zadnje preme.

Kaj pomeni toga prema?

Geometrija preme mora biti vedno nastavljena  v tovarniško predpisanih izmerah.

PSA z vozili Citroen in Peugeot ima zadnjo premo togo. V osi preme so nameščene torzijske vzmeti.

Med vožnjo se torzijske palice vzdolžno upogibajo in skrbijo skupaj z amortizerji za udobnost in varnost v vožnji.

MOST ZADNJI PSA+KAVCIJA 013

 

Teža 50 kg
Znamka I.S.T.

Citroën, Peugeot

proizvajalec-deli

EU PROIZVAJALEC

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Citroën - Xsara 1997-2000
Citroën - Xsara 2000-2004
Citroën - Xsara Picasso 1999-2011
Peugeot - 206 1998-2009
Peugeot - 206+ 2009-
NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.