ANTIFRIZ RENAULT 7711428130 Original 5L -21C

Avtodeli: Termostat za regulacijo temperature hladilne tekočine 

Avtodeli. V tem članku predstavimo termostat za regulacijo temperature hladilne tekočine. Vsak motor z notranjim izgorevanjem ima  sistem hlajenja. 

Med obratovanjem proizvaja motor določeno količino toplote. Izgorevanje in eksplozije v posameznih valjih proizvajajo temperature, ki so blizu tisoč stopinj C. Izpusti v prvem delu na izpušnem kolektorju so še vedno zelo vroči, vsaj 800 stopinj C. In zato se uporablja sistem hlajena.

Katere hladilne sisteme poznamo?

Hladilni sistemi imajo v svoji sestavi več avtodelov, ki se med seboj dopolnjujejo  v funkciji hlajenja.

Najpomembnejši avtodeli za hladilni sistem so:

  • Hladilna tekočina,
  • Črpalka vode,
  • Cevi vode,
  • Hladilnik vode,
  • Elektronski senzorji za upravljanje črpalke vode,
  • Tipala oziroma senzorji temperature,
  • Ventilatorji,
  • Termostat,
  • Ekspanzijska posoda,
  • Hladilnik olja, ki se hladi z vodo – hladilno tekočino.

Vir: blog.fcpeuro

Pa so vsi ti avtodeli med sabo povezani v sistemu hlajenja?

Da. Blok in glava motorja sta v svoji konstrukcijski izvedbi narejena tako, da je hladilna tekočina prisotna povsod, kjer se razvijajo visoke temperature.

Pri prvih avtomobilskih motorjih je bilo hlajenje izvedeno termosifonsko.

Pozneje je prišla črpalka vode in v nadaljevanju še vsi ostali avtodeli, ki so sestavni del hladilnega sistema.

Črpalka vode – s svojimi lopaticami – poganja hladilno tekočino v krožni tok po sistemu.

Ekspanzijska posoda kompenzira količino hladilnega sredstva zaradi temperaturnih razlik.

Tekočina se razteza in krči, posoda pa je izvedena tako, da to nihanje kompenzira.

Cevi, ki so priključene v sistemu, so v večini primerov narejene iz ojačane gume.

Ob začetku delovanja motorja se s termostatom zapre kroženje. Na ta način se doseže hitra delovna temperatura kompletnega sistema.

Ko se temperatura hladilne tekočine dvigne nad 95 stopinj C, se odpre termostat, ki  uravnava temperaturo hladilne tekočine. 

Več o ugodni ponudbi avtodelov in antifrizov  poiščite v spletni trgovini kruno.si.

 Avtodeli antifriz

ANTIFRIZ RENAULT 7711428130 Original 5L -21C

Teža 1 kg

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.