DPF FILTER ADITIV 1L GEN3 od 03 2010 Walker

Kaj je aditiv za  DPF filter?

Aditiv za DPF filter je avtodel, ki podaljšuje življenjsko dobo DPF FAP filtra.

Uporablja se za čiščenje izpušnega sistema  in filtra trdih delcev.

Kako deluje aditiv za DPF filter ?

Aditiv  se meša z gorivom. Pri izgorevanju gorivo, ki ima dodatek aditiva izloča manjšo količino trdih delcev v izpušni sistem. S tem pripomore k razogličenju atmosfere.

Kakšne so tehnološke rešitve za dolivanje aditiva ?

Aditiv za filtre trdih delcev imajo v svoji zasnovi samo nekateri avtomobili oziroma jih uporablja en del blagovnih znamk avtomobilov.

Najbolj pogoste rešitve so

 • Rezervoar , ki je nameščen na podvozje vozila
 • Pvc vrečka ( ledvica ) , ki je nameščena ob  cevi  rezervoarja goriva

Kako deluje dobava aditiva v gorivo ?

Avtomobili, ki imajo tako rešitev dobave aditiva v gorivo  imajo računalniško vodeno črpalko.

Črpalka  se aktivira ob vsakem odpiranju pokrova rezervoarja. Predpostavka je, da  voznik polni svoj rezervoar vedno ko je ta na rezervi.

Gorivo, ki ga je v povprečju 60 litrov se pomeša z aditivom in ustvari mešanico, ki je primerna za uporabo in čiščenje sistema izpuha.

Ali je škodljivo dodajati večjo količino aditiva?

Vozniki, ki polnijo  velikokrat po manj goriva  ( deset ali 20 litrov)  povzročijo, da je koncentracija aditiva višja od predvidene. Taka povišana koncentracija v gorivu ne predstavlja težave . čiščenje je bolj učinkovito.

Katere blagovne znamke avtomobilov uporabljajo tak sistem čiščenja ?

 • Psa Citroen Peugeot
 • Fiat
 • Lancia
 • Alfa Romeo
 • Mazda
 • Volvo

Katere blagovne znamke aditivov so na trgu ?

Trg aditivov je v EU razdeljen na samo nekaj različnih blagovnih znamk

Najbolj pogoste so

 • WALKER
 • BOSSAL
 • JLM

Vse so na najvišji EU kvaliteti in so enakovredne originalnim aditivom

Kaj priporočamo ?

Vedno priporočamo uporabo originalnega aditiva , ki nosi  številko rezervnega dela.

Uporabimo lahko tudi druge blagovne znamke.

DPF FILTER ADITIV 1L GEN3 od 03 2010 Walker

Teža 2 kg
Znamka I.S.T.

Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Lancia, Peugeot, PSA, Volvo

proizvajalec-deli

Walker

Količina

1L

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Za pošiljke po povzetju, ki jih kupec ne prevzame se zaračuna poštnina za dostavo in vračilo plus 5,00 € pribitka za pakiranje in pripravo ( dve dostavi in pribitek)

Dostava

Izdelek lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, ne vgrajen artikel v prvotni čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov podjetja AHK d.o.o. Priložite izpolnjen obrazec za reklamacijo/menjavo in kupnina vam bo vrnjena oziroma izdelek zamenjan za ustreznejšega v enaki vrednosti brez doplačil. Ne velja za artikle, ki so označeni, da so individualno naročilo za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem artikli, ki so posebej za kupca naročeni in dobavljeni iz tujine, kje veljajo enaki pogoji. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.