Kateri akumulator za avto je najbolj ugoden?

Kateri akumulator za avto je najbolj ugoden?

Kateri akumulator za avto je najpogostejše vprašanje, ki si ga zastavimo, ko je že prepozno. Izbira na internetu je ogromno, cene zelo različne, tisto kar loči prodajalca od prodajalca je kakovost storitve. Spletna trgovina z avtodeli vam ne samo pomaga, kater akumulator za avto je najbolj ugoden, ampak tudi strokovno svetuje.

Kako izbrati akumulator za moj avto?

Izbira akumulatorja za avto je zelo preprosta. Pomembno je vedeti določene tehnične podatke, ki se izpisani na samem akumulatorju. Akumulator se v večini nahaja v prostoru motorja, ali po domače “pod haubo”. Na akumulatorju so pomembni podatki za naročanje kot je vidno na sliki spodaj:

Prva oznaka je A (na sliki 760A, A=amper) in nam da podatek koliko časa (minut) lahko motor deluje brez polnjenja alternatorja. Ves ta čas napetost ne pade pod minimalno, ko je elektrike premalo za delovanje. V Evropi so klimatske razmere različne in temu primerno je potrebno izbirati pri zamenjavi nazivne moči akumulatorja in na osnovi tega sposobnost zagona motorja v vseh pogojih.

Druga pomembna oznaka Ah (Ah=amper ure) je nazivna moč akumulatorja. Najbolj pogosta moč  je 70Ah.

V kolikor ne veste kako pridobiti te podatke, vam strokovno pomoč nudimo mi. Pripravite identifikacijsko številko vozila in nas pokličite na številko 041 730 210, za klic iz tujine +386 41 730 210. 

Kateri akumulator za avto bo najdlje zdržal?

Na to vprašanje se da lepo odgovoriti. Avto, ki se vozi na dolgih progah, in ki se vozi po cestah brez lukenj, bo zdržal dalj. Najmanj zdržijo akumulatorji v tistih vozilih, ki se vsakodnevno večkrat vžgejo in ugasnejo in se vozijo na kratkih relacijah. Zakaj? Ker se akumulator več prazni kot polni v tem kratkem času. S tem izgubijo napetost izpod 11,6 V in vsaka nižja napetost od tega izrablja akumulator hitreje kot normalno. Avtomobili, ki se vozijo veliko po slabih cestah, so izpostavljeni večjim tresljajem. Tresljaji tudi dodatno vplivajo na življ dobo akumulatorja. Vsem, ki uporabljajo avtomobile po slabih cestah, priporočamo nakup akumulatorja blagovne znamke Banner, ki so izdelani posebej za takšne razmere. 

Med vsemu akumulatorji, ki so na trgu, so razlike tudi v blagovnih znamkah. Akumulatorji blagovnih znamk Varta, Bosch, Banner so kvalitetnejši, dražji in dalj zdržijo.

Medtem ko ostali zdržijo precej manj, predvsem zaradi starejše tehnologije, ki jo uporabljajo.

Avto s start stop sistemom ima lahko vgrajen EFB ali AGM akumulator oziroma akumulator start stop. Pomembno za podaljšanje roka trajanja je, da v takšno vozilo vgradimo izključno start stop akumulator.

Kje naj kupim akumulator po najbolj ugodni ceni?

Večina jih je pri nakupu osnovnih živil v kakšnem trgovskem centru opazilo na stalažah razstavljene tudi akumulatorje in motorno olje. Seveda vsak pogleda pogledamo samo ceno, ne pa tudi tehnične specifikacije izdelka. Ponavadi gre pri teh “cenejših” izdelkih za starejšo tehnologijo in je zaradi tega tudi cena nižja. Če želite v vaše vozilo vgraditi zastarelo tehnologijo, je tudi to v redu. V nasprotnem primeru se obrnite na spletno trgovino kruno.si, kjer boste našli najnovejše avtodele, ki so narejeni po najmodernejši tehnologiji. Takšni avtodeli so seveda tudi precej bolj ekološko izdelani in so kot taki tudi bolj okolju prijazni.