Kako najti najboljše motorno olje že v nekaj sekundah?

Najboljše motorno olje za vaš avto je določeno že pri sami zasnovi vozila. Strokovnjaki iz strojniškega področja z zelo natančnimi izračuni določijo katero olje je najboljše za vaše vozilo. Takšna olja lahko kupite v naši spletni trgovini kruno.si

avtodeli kruno.si
avtodeli kruno.si

Zakaj so motorna olja tako pomembna?

Motorno olje zagotavlja mazanje številnih gibljivih delov motorja, kar pomaga preprečiti poškodbe in ohraniti nemoteno delovanje motorja.

Vsakič, ko zaženete vaš motor, se v vašem motornem olju zbirajo stranski produkti izgorevanja. Če je kontaminiranih delcev preveč, se kopičijo in ustvarjajo usedline in blato ter povzročajo obrabo v motorju.

Če olja ne menjate redno, lahko ti onesnaževalci negativno vplivajo na splošno zmogljivost in učinkovitost vašega vozila. Poleg priporočene menjave olja je pomembno, da sledite rednemu vzdrževanju vozila in uporabljate le najboljše motorno olje.

Seveda je kvaliteta motornega olja odvisna od dejavnikov, kot so starost vašega vozila, vozni pogoji in vrsta olja, ki ga uporabljate.

MOTORNA OLJA KRUNO.SI
MOTORNA OLJA KRUNO.SI

Kako naj vem katero motorno olje je najboljše za moje vozilo?

Motorno olje najboljše za vaš avto je izključno in samo tisto, ki ima tovarniško specifikacijo ne glede na blagovno znamko, pakiranja in proizvajalca. Tovarniška specifikacija za vaše vozilo pa se nahaja v Navodilih za uporabo ali Servisni knjižici pod oznako tekočine ali motorna olja v kazalu. Primer oznake na embalaži naključnega motornega olja:

LEGENDA:

5W-30 = viskoznost

dexos2 = marketinška oznaka

full economy longlife = interval zamenjave olja (podaljšan)

ACEA A3/B4, C3.API SM/CF = mednarodna specifikacija

GM-LL-A-025, GM-LL-B-025, BMW longlife-04, VW 502.00, 505.00, 505.01, MB 229.51 = specifikacije in odobritve proizvajalcev

Kje naj najdem najugodnejšo ceno za moje motorno olje?

Sedaj ko ste prišli do informacije, katero motorno olje je najboljše za vaše vozilo, prihaja najlažji korak, to je kje ga kupiti. V Sloveniji in celotni Evropi imate precej spletnih trgovin, ki prodajajo in oglašujejo motorna olja. Nekatere so resne, večina pa jih je samo provizoričnih. Zato smo se v spletni trgovini kruno.si odločili, da vznak naši resnosti ponudimo certificirano prodajo, kar pomeni:

  • Tukaj smo za Vas, da Vam pomagamo, vedno dosegljivi na znani telefonski številki že vrsto let 041 730 210
Garancija na varen nakup kruno.si
Garancija na varen nakup kruno.si